SURFspot gebruiken? Met een UMCG-account kan dat!

SURFspot is een not profit ICT-webwinkel met speciale korting op software, clouddiensten en hardware. Alle universiteiten, ook het UMCG, zijn aangesloten bij SURFspot. Ben je in het bezit van een UMCG-account, dan kun je gebruik maken van de diensten van SURFspot.

Aanmelden
Inloggen op SURFspot met je UMCG-account (e-mailadres en wachtwoord) is eenvoudig. Kies via onderstaande knop het UMCG als instelling.

Inloggen bij SURFspot

Inloggen vanaf je werkplek
Vanaf het UMCG kun je gebruik maken van Single Sign On. Deze functionaliteit (SSO) werkt alleen wanneer Internet Explorer als browser wordt gebruikt op het UMCG-netwerk. Onze Active Directory (AD) is de bron voor toegang van gebruikers en systemen tot het netwerk. Aanmelden bij SURFspot lukt alleen met een geldig UMCG-account én met Internet Explorer als browser.

Thuisgebruik
In alle andere situaties, bijvoorbeeld bij thuisgebruik, moet je inloggen met je UMCG-account (e-mailadres en wachtwoord). Dit kan met meerdere browsers.

Toestemming
De eerste keer dat je gebruik maakt van diensten via SURFspot, wordt om toestemming gevraagd voor het doorsturen van je gegevens. De volgende keren is de aanmelding transparant.