De Hel van '63

De Hel van '63 (2009)

Januari 1963. Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren bevinden zich soldaat Henk Buma (Cas Janssen), boerenzoon Sjoerd Lelkama (Lourens van den Akker), arbeider Kees Ferwerda (Chris Zegers) en verpleegkundige Annemiek (Chava voor in 't Holt). Alle vier hebben zo hun reden om deze tocht der tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht, ook voor Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek, als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

ID DV-5486
DVD Beschikbaar
Status Uitgegeven op 2009-12-16
Speeltijd 108 minuten
Budget Onbekend
Opbrengst Onbekend
Oorspronkelijke taal Nederlands
Geproduceerd door Two Young Rights, Bridge Entertainment Group, CoBo Fonds, Katholieke Radio Omroep (KRO), Nederlands Fonds voor de Film, Steven de Jong Producties
Regisseur
Auteur Steven de Jong, Maarten Lebens, Jean Ummels
Extra informatie Beschikbaar via IMDB (score 5.8)
Website http://www.dehelvan63.nl

ZOEKEN IN HET
ENORME AANBOD
VAN COMPAZG

Zoek in ons enorme aanbod van films, series, games, hardware en nog veel meer. Geef hieronder een zoekwoord op of druk direct op de "zoek"-knop voor een volledig overzicht.

Een greep uit ons ruime filmaanbod