V for Vendetta

V for Vendetta (2006)

In een futuristische toekomst is Groot-Brittannië een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie.

ID DV-2656
DVD Beschikbaar
Status Uitgegeven op 2006-03-15
Speeltijd 132 minuten
Budget $54,000,000.00
Opbrengst $132,511,035.00
Oorspronkelijke taal Engels
Geproduceerd door Studio Babelsberg, DC Comics, Virtual Studios, Anarchos Productions, Silver Pictures, Medienboard Berlin-Brandenburg, Fünfte Babelsberg Film, Warner Bros. Pictures
Regisseur James McTeigue
Auteur Alan Moore
Extra informatie Beschikbaar via IMDB (score 7.8)
Website http://vforvendetta.warnerbros.com/

ZOEKEN IN HET
ENORME AANBOD
VAN COMPAZG

Zoek in ons enorme aanbod van films, series, games, hardware en nog veel meer. Geef hieronder een zoekwoord op of druk direct op de "zoek"-knop voor een volledig overzicht.

Een greep uit ons ruime filmaanbod