Vera Drake

Vera Drake (2004)

Vera Drake woont met haar man Stan en hun volwassen kinderen Sid and Ethel in het Londen van 1950. Ze zijn niet rijk maar wel een gelukkig en hecht gezin. Vera is werkster in verschillende huizen, Stan is monteur in de garage van zijn broer, Sid werkt als kleermaker en Ethel werkt in een fabriek voor gloeilampen. Maar de goede Vera heeft een geheim dat ze met niemand uit haar naaste omgeving deelt. Ze helpt zonder daarvoor betaling te ontvangen jonge vrouwen bij het beeindigen van ongewenste zwangerschappen. Maar als een van deze meisjes na een abortie ziek wordt en in het ziekenhuis terechtkomt, stelt de politie een onderzoek in. Het onderzoek brengt hen bij Vera en dan stort haar wereld in.

ID DV-2316
DVD Beschikbaar
Status Uitgegeven op 2004-10-22
Speeltijd 120 minuten
Budget $11,000,000.00
Opbrengst $13,300,000.00
Oorspronkelijke taal Engels
Geproduceerd door Ingenious Film Partners, Les Films Alain Sarde, UK Film Council, Inside Track 1, Thin Man Films, National Lottery through UK Film Council, Inside Track Productions, Film Council Premiere Fund, Untitled 03
Regisseur Mike Leigh
Auteur Mike Leigh
Extra informatie Beschikbaar via IMDB (score 7.1)
Website Onbekend

ZOEKEN IN HET
ENORME AANBOD
VAN COMPAZG

Zoek in ons enorme aanbod van films, series, games, hardware en nog veel meer. Geef hieronder een zoekwoord op of druk direct op de "zoek"-knop voor een volledig overzicht.

Een greep uit ons ruime filmaanbod