Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

The Gold Rush: The Chaplin Collection (1925)

Over The Gold Rush sprak Charles Chaplin ooit de beroemde woorden: “Als er één film is waarvoor ik herinnerd wil worden, laat het dan deze zijn.” Geen loze woorden, zo bleek, want toen gezaghebbende filmcritici en experts in 1998 hun verdict moesten uitbrengen, stemden ze deze weergaloze komedie meteen in de Top-100 American Films van het American Film Institute. In deze tijdloze klassieker gaat Chaplins onstuitbare Little Tramp in het onherbergzame Yukon op zoek naar het fortuin. En wie beter dan de vindingrijke Tramp om uit harde tijden hilarische humor te distilleren? Bij de onvergetelijke scènes: een Thanksgiving-feest met een schoenzool als hoofdgerecht, halsbrekende toeren in een huis dat op de rand van een klif balanceert en een lollige choreografie met vorken en broodjes. The Gold Rush is een pareltje van de cinema. Her(be)leef de herinnering nu. Disc 1 en 2 bevatten respectievelijk de latere geluidsversie en de gerestaureerde originele stomme versie van Chaplins meesterwerk.
CompAZG ID: 585

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 26-6-1925
Speeltijd: 69 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal: EN
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Charlie Chaplin, Georgia Hale, Mack Swain, Tom Murray, Henry Bergman, e.a.
Geproduceerd door: Onbekend
Regisseur: Charlie Chaplin
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer