Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

13 in de oorlog (2009)

De Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van kinderen
In deze geschiedenisserie van de NPS neemt presentatrice Lisa Wade (bekend van Het Klokhuis) ons mee terug naar de Tweede Wereldoorlog. Elke aflevering gaat over een belangrijk thema. Van de bezetting tot de bevrijding, van de Jodenvervolging tot de NSB, van het Bombardement op Rotterdam tot de oorlog in Nederlands-Indië.

13 films over kinderen van 13
Lisa bezoekt belangrijke historische plekken waar de sporen van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar zijn en vertelt hoe het geweest moet zijn voor kinderen in die moeilijke tijd. Tegelijk zien we de echte archiefbeelden uit die tijd, waardoor je kunt zien hoe het écht was in de oorlog. 13 in de Oorlog is een prachtige dramaproductie, met 13 films over kinderen die in de oorlog 13 jaar waren.

Afleveringen
1. Een stad in brand
2. De bezetting
3. NSB
4. Engeland
5. Verraad en verzet
6. Joden
7. Gewapend verzet
8. Vernietiging
9. Arnhem
10. Hongerswinter
11. Indië
12. Bevrijding
13. Na de oorl
CompAZG ID: 5383

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 2009
Speeltijd: 260 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal:
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB zoekresultaat

Acteur(s): Onbekend
Geproduceerd door: Media Companies: Just Entertainment
Regisseur: Onbekend
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer