Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

Varian's War (2001)

Doodsbange voetgangers proberen zich in veiligheid te brengen in Berlijn. Het is 9 november 1938. Nazi's vernietigen winkels en de antisemitische leuzen vermengen zich met het "Heil Hitler" geschreeuw in de straten. In deze chaos bevindt zich een Amerikaanse journalist die hier niet op zijn plaats lijkt in zijn onberispelijke pak en een bloem in zijn revers. Toch is er geen plaats op aarde waar Varian Fry beter had kunnen zijn. Hij is getuige van een oorlog waarvan hij voorspeld dat het een niet voor te stellen tragedie wordt. Hij trekt zich het lot van de Europese joden zeer aan en is vastbesloten ze op een of andere manier te helpen.

In 1940 arriveert Varian Fry in Fraqnkrijk met een lijst met 200 namen en een gedetailleerd ontsnappingsplan. Al gauw wordt hij benadert door duizenden anderen die op de vlucht zijn voor de Gestapo.

Het ongelooflijke en waargebeurde verhaal over een vergeten stuk van de Holocaust en een onvoorstelbaar dapper man.
CompAZG ID: 4330

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 22-4-2001
Speeltijd: 115 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal:
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Alan Arkin, Matt Craven, Julia Ormond, Maury Chaykin, Lynn Redgrave,
Geproduceerd door: Onbekend
Regisseur: Lionel Chetwynd
Auteur: Lionel Chetwynd

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer