Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

The Man on the Roof (1976)

Politieman Nyman wordt vermoord in zijn ziekenhuisbed. Inspecteur Martin Beck wordt met de zaak belast en ontdekt al snel waarom Nyman werd gedood. Machtsmisbruik en brutaliteit waren altijd de hoofdkenmerken van Nyman’s werkwijze. Wanneer bij één van de slachtoffers van Nyman de stoppen doorslaan, verschuilt hij zich op het dak van een torengebouw om er als volleerd sluipschutter alle politiemannen onder vuur te nemen.
Bo Widerberg opperde het idee om een politiethriller te maken na het zien van de French Connection. The Man on the Roof moest het Zweedse equivalent worden van die film. Deze klassieke ‘serie noir’ film uit de jaren 70 rijgt in semidocumentaire stijl, bloedstollende vuurgevechten en spectaculaire crashes aan elkaar. Widerberg leverde zo een baanbrekende Europese genrefilm af.
CompAZG ID: 4302

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 1-10-1976
Speeltijd: 110 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal: SV
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Carl-Gustaf Lindstedt, Sven Wollter, Thomas Hellberg, Håkan Serner, Ingvar Hirdwall, e.a.
Geproduceerd door: Svenska Filminstitutet (SFI), Svensk Filmindustri
Regisseur: Bo Widerberg
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer