Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

How to Cook Your Life (2007)

Een bijzondere documentaire over de kunst van het koken én de kunst je leven te koken, zonder dat het verbrandt, overkookt of te zout smaakt.
How to Cook Your Life is geïnspireerd op Zen Meester Dogen's boek 'Instructies van de Chefkok', waarin het koken wordt gebruikt als een metafoor voor het ontwikkelen van onze spiritualiteit. Of, zoals regisseur Dörrie het zegt: "De manier waarop een persoon omgaat met de ingrediënten voor een maaltijd, zegt veel over die persoon."

How To Cook Your Life leert ons dat het mogelijk is Boeddha te ontdekken in de eenvoudigste kookhandelingen, zoals in het wassen van rijst of het kneden van deeg. Op die manier ontstaat er een reflectie over ons eigen gedrag en de manier waarop wij ons verhouden tot de wereld.
Meesterkok Edward Espe Brown wordt gevolgd bij lezingen, in de keuken en bij kookcursussen. Naast kok is Brown filosoof en Zen-leermeester, maar ook schrijver van de Tassajara kookboeken. Doris Dörrie is bekend van haar prijswinnende film 'Bin Ich Schönn' en de voor
CompAZG ID: 4277

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 10-5-2007
Speeltijd: 88 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal: EN
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Edward Espe Brown, Doris Dörrie,
Geproduceerd door: MFA Filmdistribution, Karma Films, Filmladen
Regisseur: Doris Dörrie
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer