Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

Profumo di donna: De Italiaanse Magistralen 5 (1974)

Scent of a woman is een beroemde film met Al Pacino in de hoofdrol van een ouderer blinde officier die een onervaren soldaat levenswijsheis bijbrengt.
Nauwelijks bekend is de Italiaanse film die er aan ten grondslag ligt: Profumo di donna (de geur van een vrouw, 1974) van Dino Risi. Met de Italiaanse steracteur Vittorio Gassman in de rol van de officier die blind is geraakt bij een stom ongeval met een bom en die sindsdien in oorlog is met zijn wereld.
Tegen de onschuld van de jonge gretige soldaat die hem dient steekt zijn hufterigheid ongegeneerd af: bij de hoeren en in toplessbars waar de officier zijn knecht naartoe sleept, misdraagt hij zich alsof de duivel hem op de hielen zit. Surrealistisch is zijn wereld en keihard. Absurd, vol volk dat niet deugt. Vuil, vulgair, hatelijk. En hij voert iets in zijn schild. Iets dat even belacvhelijk als verschrikkelijk is.

Reggiseur Dino Risi maakte de wereld van die verbiterde man zichtbaar. Wij zien wat hij niet ziet maar wel ervaart, met een geest vol woede,
CompAZG ID: 3777

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 25-12-1974
Speeltijd: 99 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal: IT
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Agostina Belli, Alessandro Momo, Moira Orfei, Franco Ricci, Elena Veronese, e.a.
Geproduceerd door: Onbekend
Regisseur: Dino Risi
Auteur: Giovanni Arpino, Ruggero Maccari

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer