Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

The Rose (1979)

In een Oscar-genomineerde rol vertolkt Bette Midler een rockster wier succes leidt tot zoveel drank, drugs en uitputting, dat dit uiteindelijk haar ondergang betekent. Verstrikt in een door haarzelf gemaakte hel, smeekt zangeres Rose haar manager (Alan Bates) om een rustpauze in haar concert tournee in te lassen. Wanneer hij dit weigert, zoekt zij troost en liefde in de armen van een aantrekkelijke nietsnut (Frederic Forrest), maar zelfs hij is niet bestand tegen haar buitensporige levensstijl.

De fictieve personage die Bette Midler neerzet, vertoont opvallende gelijkenissen met Janis Joplin, en velen beweren dat de film op haar geïnspireerd is. Net als Joplin, drinkt de vertolking van Midler tijdens haar optredens Southern Comfort, wordt aangesproken met haar bijnaam "Rose" zoals Joplin werd aangesproken als "Pearl" en keert zij naar huis terug om met haar succes te paraderen. Joplin deed dit ooit tijdens een reünie van haar middelbare school.
CompAZG ID: 370

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 7-11-1979
Speeltijd: 128 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal: EN
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): David Keith, Harry Dean Stanton, Bette Midler, Alan Bates, Doris Roberts,
Geproduceerd door: Onbekend
Regisseur: Mark Rydell
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer