Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

The Hunchback (1997)

In de vuile straten van het 16e eeuwse Parijs wemelt het van de zwervers, bedelaars en dieven. Als vermaak kijken de edelen vanuit hun huizen naar de openlijke executies van gevangenen. Op het stadsplein, dat wordt gedomineerd door de Kathedraal van de Notre Dame, zingt en danst de beeldschone Esmeralda (Salma Hayek) tijdens het bedelaarsfestival waar ze de aandacht trekt van drie mannen. Het leven van deze mannen slaat onverwachts een andere weg in wanneer ze obsessief verliefd worden op de mooie Esmeralda. De idealist Gringoire wordt een man van actie i.p.v. een man van woorden. In de kathedraal bevindt zich ook de misvormde Quasimodo. Het is een intelligente, gevoelige man, maar door zijn misvormde uiterlijk neemt niemand de moeite dit te zien.

In de kathedraal woont ook de priester Dom Frollo die, ondanks dat hij een fanatieke gelovige is, niet het verboden verlangen kan weerstaan. De enige manier om van deze zonde af te komen is de dood van Emeralda...
CompAZG ID: 3629

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 16-3-1997
Speeltijd: 96 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal:
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Richard Harris, Salma Hayek, Mandy Patinkin, Edward Atterton, Benedick Blythe, e.a.
Geproduceerd door: Onbekend
Regisseur: Peter Medak
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer