Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

The Wrong Man (1956)

The Wrong Man is net als en toch anders dan elke andere film van Alfred Hitchcock. Het verhaal is spannend, de beelden zijn betoverend en het dilemma authentiek angstaanjagend. Maar dit keer verhaalt de meester van de suspens het ijzingwekkende, waar gebeurde verhaal van een man die veroordeeld werd voor de misdaden van een crimineel met wie hij enige gelijkenis vertoonde. Henry Fonda vertolkt muzikant Manny Balestrero, een man die borrelt van zichtbare maar onuitgesproken woede om zijn onterecht arrestatie. Vera Miles speelt zijn ontzette vrouw Rose, die door de beproeving naar de rand van de waanzin gedreven wordt. En wie had de verontrustende feiten van deze zaak beter naar het scherm kunnen vertalen dan Hitchcock, de filmmaker met zijn documentaire precisie. Ook van de stad New York maakt hij een filmster en in enkele bijrolletjes gebruikte hij echte getuigen uit de zaak Balestrero. Hij filmde scènes in verschillende bestaande locaties, zoals de Stork Club, de gevangeniscel van Manny en Roses herstellings
CompAZG ID: 3546

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 22-12-1956
Speeltijd: 101 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal: EN
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Harry Dean Stanton, Anthony Quayle, Henry Fonda, Nehemiah Persoff, Charles Cooper, e.a.
Geproduceerd door: Onbekend
Regisseur: Alfred Hitchcock
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer