Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

Himalaya (1999)

'Himalaya' is het meeslepende verhaal van een bergdorp dat een nieuwe leider moet kiezen. Hij moet de zoutkaravaan aanvoeren: de verkoop van het bergzout is van levensbelang voor het dorp. De jonge, sterke Karma lijkt de aangewezen man voor deze taak. Maar de oude Tinlé, vader van de pas omgekomen leider en vroeger zelf dorpshoofd, vindt dat zijn kleinzoontje diens vader op moet volgen. Als Karma een akravaan voorbereidt zonder zich aan de oude tradities te storen, raakt het dorp verdeeld. Twee concurrerende karavanen beginnen aan de zware tocht over de bergpassen van de Himalaya.

Regisseur Eric Valli legt het leven in het Dolpogebied in Nepal, vlak bij de grens met Tibet, op schitterende wijze vast. Hij kent dit gebied al zo'n 20 jaar, heeft er gewoond en er veel vrienden gemaakt, waaronder het dorpshoofd dat Tinlé speelt. Onder barre omstandigheden werd driekwart jaar op 5000 meter hoogte gefilmd.
CompAZG ID: 234

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 1-1-1999
Speeltijd: 104 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal: BO
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Lhakpa Tsamchoe, Thilen Lhondup, Gurgon Kyap,
Geproduceerd door: Onbekend
Regisseur: Eric Valli
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer