Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

Ons Koninkrijk en de Tweede Wereldoorlog : Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog (1940)

Een selectie bijzondere historische filmbeelden over Nederlands-Indië in de Tweede Wereldoorlog is samengebracht in een zojuist verschenen DVD Box. De filmfragmenten zijn grotendeels afkomstig uit de collectie historische filmbeelden van het NIOD, die berust bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het materiaal op de DVD’s is voorzien van een historische toelichting door de samensteller René Kok (NIOD) en een voorwoord van directeur Hans Blom.

De DVD/box bevat drie DVD´s over Nederlands-Indië in de jaren 1942-1945, de periode dat de Nederlandse kolonie bezet werd door Japan. Unieke kleurenmateriaal uit 1941 brengt het voor-oorlogse ‘Ons Indië’ in beeld. Authentiek Japans filmmateriaal laat de geraffineerde Japanse propaganda en het dagelijks leven van de Indonesische bevolking zien. De nationalistische leider ir. Soekarno, die door nauwe samenwerking met de Japanners onafhankelijkheid van zijn land wil realiseren, speelt een belangrijke rol in de propaganda. De Nederlandse gemeenschap is tijdens
CompAZG ID: 2319

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 1940
Speeltijd: Onbekend
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal:
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB zoekresultaat

Acteur(s): Onbekend
Geproduceerd door: Media Companies: Beeld en Geluid, Tijdsbeeld Media, Waanders
Regisseur: Onbekend
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer