Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

Michael Collins (1996)

Michael Collins, de man én de film, torenen hoog boven hun omgeving uit. De man is een held wiens guerrilla-aanpak het aanschijn van andere 20e-eeuwse conflicten drastisch veranderde, een staatsman die de breuk tussen Ierland en Engeland bewerkstelligde, een politieke martelaar die vermoord werd voor de grote zaak die zijn hele doen en denken beheerste.

De film is een triomfantelijk epos, "zo moedig en doorleefd als 'Braveheart'" (Jack Mathews, 'Newsday'). "Nooit zal ik een belangrijker film maken," zegt regisseur en Oscarwinnaar Neil Jordan ('The Crying Game'). De tijd zal moeten uitwijzen of hij ooit nog een boeiender film zal kunnen maken. 'Michael Collins' kolkt met de passies van een bitter betwiste oorlog en een wanhopig nagestreefde vrede.

Liam Neeson werd voor zijn hoofdrol tot Beste Acteur verkozen op het filmfestival van Venetië. Aidan Quinn, Stephen Rea, Alan Rickman en Julia Roberts zetten allen bruisende vertolkingen neer.

Dankzij deze cast, regisseur Jordan en de uitmuntende technisc
CompAZG ID: 2180

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 25-10-1996
Speeltijd: 127 minuten
Budget: $28,000,000.00
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal: EN
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Julia Roberts, Alan Rickman, Aidan Quinn, Brendan Gleeson, Liam Neeson, e.a.
Geproduceerd door: Warner Bros. Pictures
Regisseur: Neil Jordan
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer