Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

De Bezetting (1989)

HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN IN DE TWEEDE WERELDOORLOG

De Bezetting - het is zonder twijfel de belangrijkste serie uit de geschiedenis van de Nederlandse televisie. Tussen 1960 en 1965 bracht dr L. de Jong de 21 programma's op het Nederlandse tv-scherm, en de straten waren leeg. Voor het eerst zag Nederland wat er in de bezettingstijd ├ęcht gebeurd was. Elke drie maanden was er weer een aflevering klaar, en dan werd er een tv-avond voor gereserveerd.
Geen programma heeft zoveel invloed gehad op de Nederlandse samenleving als dit televisiemonument.

De serie uitzendingen werd in 1989 totaal vernieuwd. De inmiddels professor geworden Loe de Jong schreef de tekst op grond van nieuwe inzichten en recent onderzoek, er werden honderden onbekende beeldfragmenten toegevoegd en Pier Tania verzorgde de presentatie. Deze serie is nu opnieuw te zien - op DVD. Een uniek document, de geïllustreerde versie van het omvangrijke geschiedwerk van Loe de Jong over het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog.
CompAZG ID: 2132

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 1989
Speeltijd: 1260 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal:
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB zoekresultaat

Acteur(s): Pier Tania,
Geproduceerd door: NPS, IdtV, Media Companies: Videofilm Express
Regisseur: Rob Swanenburg
Auteur: Prof. Dr. L. de Jong

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer