Mijn CompAZG

Log hier in op 'mijn CompAZG' en maak gebruik van de extra diensten. Bekijk bijvoorbeeld wat je geleend hebt en wanneer het retour moet. Maar geef ons ook tijdig je mutaties door. Het kan allemaal met 'mijn CompAZG'!

Lidmaatschapsnummer

WachtwoordWachtwoord vergeten? Laat het ons weten.

The Twilight Samurai (2002)

Yoji Yamada's THE TWILIGHT SAMURAI speelt zich af tegen de modernisering van Japan in de 19e eeuw. De hoofdpersoon realiseert zich dat de tijd van de samoerai erop zit Boven alles is THE TWILIGHT SAMURAI een liefdesgeschiedenis. Waarmee de nu 72-jarige regisseur een geheel eigen draai geeft aan het genre. De film was een fenomeen in eigen land, waar de Japanse Academy de film bekroonde met 11 van de 12 filmprijzen. In 2004 werd hij genomineerd voor een Oscar voor de beste buitenlandse film.
Na de dood van zijn vrouw voedt de samoerai Seibei zijn dochters alleen op en zorgt hij voor zijn moeder, Het leven als samoerai kan hem nog maar weinig schelen, de zorg voor zijn familie des te meer. Op een dag hoort hij van zijn jeugdvriend Tomonojo dat diens zuster Tomoe net is gescheiden van haar gewelddadige echtgenoot. De twee leren elkaar kennen en Tomoe raakt gehecht aan Seibei en diens dochters. Tomonojo suggereert dat de twee maar moeten trouwen, maar Seibei weigert uit trots. Daarop verbreekt Tomoe het contact.
CompAZG ID: 1783

DVD: Beschikbaar

Status: Uitgegeven op 2-11-2002
Speeltijd: 134 minuten
Budget: Onbekend
Opbrengst: Onbekend
Oorspronkelijke taal: JA
Website: Niet beschikbaar
Extra informatie: IMDB URL

Acteur(s): Hiroyuki Sanada, Rie Miyazawa, Nenji Kobayashi, Ren Ôsugi, Mitsuru Fukikoshi, e.a.
Geproduceerd door: Shochiku Company
Regisseur: Yôji Yamada
Auteur: Onbekend

CompAZG is de multimediavereniging van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Leden van de personeelsvereniging kunnen lid worden van CompAZG. CompAZG richt haar activiteiten in algemene zin op de aanschaf en het gebruik van hardware, software en multimedia artikelen. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. CompAZG heeft een winkel waar alle verkoopactiviteiten, uitleenactiviteiten en directe contacten met de leden plaatsvinden.

Met 2.678 leden kun je wel spreken van een multimediaclub waar het umcg trots op is...
Volg ons op Twitter
© 2009/2010 CompAZG | Deze site is een product van Custard | Disclaimer